Obeležena prva parking mesta za trudnice u Beogradu

Beograd je dobio prva parking mesta za trudnice u opštini Palilula. Na inicijativu trudnica i Udruženja “Mamin san” posebna mesta za trudnice obeležena su u BIG Fashion šoping centru.

Oko 96 odsto trudnica smatra da bi u Beogradu trebalo uvesti parking mesta koja su rezervisana za trudnice i to pre svega ispred zdravstvenih ustanova, pokazuje istraživanje škole za trudnice "Mamin san".
Pored zdravstvenih ustanova ispitanice su navele da su takva mesta potrebna i ispred državnih ustanova, pošti, banaka, apoteka i trgovinskih lanaca. Najavljeno je otvaranja dva parking mesta za trudnice ispred doma kulture Vlada Divijan, kao i u opštini Voždovac.
Pored obeležavanja prvog parking mesta za trudnice, nekima od njih poklonjena su kolica za bebu, kao i sedišta za automobil.

Prema ovoj anketi, koja je rađena na uzorku od 600 trudnica, čak 75 odsto ispitanih istaklo je da vozi gotovo celu trudnoću.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovčić potrdio je da će predstvanici opštine imati sastanke sa predstavnicima svih institucija ispred kojih bi mogli da obeleže nova mesta za trudnice, za šta im je potrebna i saglasnost parking servisa i ostalih institucija. Naglasio je da je ovo neophodno uraditi u svim opštinama, ali nakon urađene analize toga gde su ta mesta najneophodnija.

Izvor: N1

Pročitano 344 puta
Tagovano

Obavezno pročitajte

Sve informacije i saveti na ovom sajtu služe isključivo u edukativne svrhe. Sadržaj web portala nije zamena za lekarske preglede i dijagnoze.
Ukoliko brinete za svoje i zdravlje svoje bebe, preporučujemo Vam da se obavezno konsultujte sa svojim lekarom.

Disclaimer

Materijal koji je preuzet s interneta smatra se javno dostupnim, ukoliko nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi s autorskim pravima na određeni materijal, povreda autorskih prava je učinjena nenamerno. Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.

Top
Tehnologija kolačića pomaže nam da Vam pružimo najbolje moguće iskustvo kada posetite ovaj sajt. Molimo Vas da nas obavestite ako želite da prihvatite kolačiće. Saznajte više More details…