Hitno vratite porodicama novac za treće dete

Bebac predsedniku Pokrajinske vlade: Apelujemo da vratite porodicama u Vojvodini ono na šta su već stekli pravo

Predsedniče Miroviću,

Vašu Odluku o ukidanju, ili kako je to eufemistički rečeno, „obustavljanju“ isplate novčane pomoći za treće dete smatramo izrazito bahatim i neodgovornim!

Zašto Vam deca nisu prioritet?

Odluka Vaše vlade je na više nivoa neopravdana. Pre svega, primena odluke je retroaktivna, zbog čega ste porodice koje imaju treće dete ostavili bez 12.000 dinara, iako su to pravo stekli i već počeli da ga ostvaruju! Osim što ste porodice prevarili, doveli ste u pitanje i novac koji je godišnjim budžetom AP Vojvodine već bio raspoređen za ove namene, što nameće pitanje — na šta će on biti utrošen?!

Opravdanje za ukidanje novčane pomoći od AP Vojvodine, da će porodice koje dobiju treće dete sada na nivou cele države novim Zakonom dobijati 12.000 dinara, te da „neće biti na gubitku“, takođe ne stoji, jer je do ukidanja jedna vojvođanska porodica mogla da dobija 24.000 dinara mesečno tokom prve dve godine detetovog života.

Podsetićemo Vas da neke porodice u Srbiji dobijaju pomoć takođe s više nivoa istovremeno — od republike, grada i gradske opštine, te je u tom smislu, „izjadnačavanje sa ostalima“ takođe neopravdano.

Ne radite protiv dece Vojvodine

Vojvodina već decenijama unazad slovi za region u kojem se beleži negativni prirodni priraštaj. U zemlji u kojoj su plate male i nedovoljne za podizanje i odgajanje čak i jednog deteta, u kojoj nas je svakim danom sve manje, Vi svesno i bezobzirno ukidate i ono malo na šta su hrabre porodice, koje su se odvažile da imaju više dece, stekle pravo!

Stoga apelujemo da vratite porodicama i majkama u Vojvodini ono na šta su već stekli pravo — jer su nama deca na prvom mestu!

Izvor: Bebac.com

Obavezno pročitajte

Sve informacije i saveti na ovom sajtu služe isključivo u edukativne svrhe. Sadržaj web portala nije zamena za lekarske preglede i dijagnoze.
Ukoliko brinete za svoje i zdravlje svoje bebe, preporučujemo Vam da se obavezno konsultujte sa svojim lekarom.

Disclaimer

Materijal koji je preuzet s interneta smatra se javno dostupnim, ukoliko nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi s autorskim pravima na određeni materijal, povreda autorskih prava je učinjena nenamerno. Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.

Top
Tehnologija kolačića pomaže nam da Vam pružimo najbolje moguće iskustvo kada posetite ovaj sajt. Molimo Vas da nas obavestite ako želite da prihvatite kolačiće. Saznajte više More details…