Pomeren rok za predaju zahteva za povraćaj PDV-a na opremu za bebe

Poslednji dan za podnošenje zahteva za povraćaj PDV-a na opremu za bebe pomeren je na 19.februar

Ponedeljak, 19.februar je definitivno poslednja šansa da vratite PDV na kupljenu opremu za bebe! Predjte sve račune, uključujući i one iz 2018.godine.

Februaraski rok za predaju zahteva za povraćaj PDV-a na opremu za bebe traje do 15.februara, a kako su 15. i 16.februar neradni dani, rok se momera do ponedeljka.

19.februar poslednja šansa da vratite PDV na kupljenu opremu za bebe

Usvajanjem novog Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom koji će stupiti na snagu 1.jula 1018.godine povraćaj PDV -a na bebi opremu definitivno se ukida.

Poslednji rok za predaju zahteva za povraćaj PDV – a je februarski rok, a od 1.jula svi roditelji koji dobiju bebe dobijaće paušal u iznosu od 5.000 dinara.

Ova informacija potvrđena je od strane Poreske uprave.

Veliki broj roditelja biće uskraćen za povraćaj PDV-a ali i za paušal u iznosu od 5.000 dinara

Roditelji koji dobiju bebe u periodu između 19.februara i 1.jula neće imati pravo ni na povrat PDV-a, a biće uskraćeni i za paušal koji država daje kao zamenu za refundaciju PDV-a na kupljenu opremu za bebe.

PDV možete vratiti za opremu kupljenu do trenutka podnošenja zahteva

Ukoliko podnosite zahtev za povraćaj PDV-a priložite sve račune koje imate, uključujući i račune od kupljene opreme u toku 2018.godine.

Više o uslovima koje treba da ispunite i načinu podnošenja zahteva pročitajte OVDE.

izvor: bebac.com

Obavezno pročitajte

Sve informacije i saveti na ovom sajtu služe isključivo u edukativne svrhe. Sadržaj web portala nije zamena za lekarske preglede i dijagnoze.
Ukoliko brinete za svoje i zdravlje svoje bebe, preporučujemo Vam da se obavezno konsultujte sa svojim lekarom.

Disclaimer

Materijal koji je preuzet s interneta smatra se javno dostupnim, ukoliko nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi s autorskim pravima na određeni materijal, povreda autorskih prava je učinjena nenamerno. Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.

Top
Tehnologija kolačića pomaže nam da Vam pružimo najbolje moguće iskustvo kada posetite ovaj sajt. Molimo Vas da nas obavestite ako želite da prihvatite kolačiće. Saznajte više More details…